Prijava

Vaša prijava

“Knjiga za hranu”: Donesite prehrambene namirnice i odaberite knjigu za zamjenu

[]

U ponedjeljak, 14. listopada 2024., od 12 do 19 sati, u knjižnici Velika Gorica se po prvi puta održava “Humanitarna knjižnica” s ciljem prikupljanja hrane za socijalnu samoposlugu Robin Food.

Pod geslom “Knjiga za hranu”, građani koji donesu prehrambene namirnice (kao što su konzervi, brašno, šećer, ulje, tjestenina, trajno mlijeko i slično) na Središnji odjel za odrasle (Zagrebačka 37) moći će odabrati jednu knjigu iz knjižnog otpisa. Knjige se daruju do isteka zaliha ponuđenih naslova.

Prikupljena hrana bit će proslijeđena udruzi VG Legacy, osnivaču navedene samoposluge. Robin Food predstavlja prvu socijalnu samoposlugu u Velikoj Gorici i opskrbljuje osobe slabijeg materijalnog statusa, prvenstveno starije osobe s najnižim osobnim primanjima.

Pozivamo sve pojedince, kao i ustanove i poduzeća, da se pridruže ovoj akciji, učine dobro djelo i obogate svoje osobne knjižnice novim književnim naslovima, navode iz knjižnice.

Ova akcija rezultat je mobilnosti djelatnica knjižnice koja je ostvarena u sklopu Erasmus + programa u knjižnici Can Sales u Palma de Mallorci.

Objava “Knjiga za hranu”: Donesite prehrambene namirnice i odaberite knjigu za zamjenu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.