Prijava

Vaša prijava

Premijera filma ‘Dražen’ uz gostovanje filmske ekipe u Velikoj Gorici

[]

Kino Gorica najavljuje premijeru hrvatskog biografskog filma “Dražen” u utorak, 29. listopada 2024., s početkom u 20:00 sati. Film, pod redateljskom palicom Danila Šerbedžije, prati život i karijeru košarkaške legende Dražena Petrovića. Snimljen povodom 60. obljetnice Petrovićevog rođenja, donosi fascinantnu priču o njegovom usponu i uspjesima, od Hrvatske i Europe do SAD-a.

Gledatelji će kroz ključne trenutke iz Draženovog života svjedočiti njegovoj strasti i predanosti košarci. Film je sniman na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, čime se dodatno pojačava emocionalna snaga priče.

Ovo je prva premijera koja će se održati u obnovljenom prostoru kina Gorica, opremljenom novim i udobnijim sjedalicama te moderniziranim kino platnom. Nakon projekcije, publika će imati priliku sudjelovati u razgovoru s članovima filmske ekipe, koji će podijeliti zanimljivosti iz stvaranja ovog biografskog filma.

Scenarij potpisuje Ivan Turković-Krnjak, a producenti su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber. U glavnim ulogama su Domagoj Nižić i Tonko Stošič kao Dražen Petrović, Romina Tonković kao Renata, Pavle Matuško i Lovre Tanfara kao Aleksandar Petrović, te Zrinka Cvitešić kao Biserka Petrović.

Film je premijerno prikazan 22. listopada na Draženov rođendan u njegovom rodnom Šibeniku, a publika u Velikoj Gorici imat će priliku uživati u ovom događaju tjedan dana kasnije.

Objava Premijera filma ‘Dražen’ uz gostovanje filmske ekipe u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.