Prijava

Vaša prijava

Usvojen rebalans goričkog proračuna, sa Strabagom potpisan ugovor za pročistač

[]

Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Velike Gorice direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić dao je informaciju da je po završetku natječaja za velikogorički pročistač potpisan ugovor s tvrtkom AG Strabag, o čemu je nedavno obavijestio i Elektronički oglasnik javne nabave.

“Sklopili smo ugovor o izvođenju, rekonstrukciji i dogradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Danom 27. kolovoza donesena je odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude od tvrtke Strabag na iznos od 36.764.770,59 eura. Zahvaljujem na strpljenju svih prisutnih, poglavito se ovo odnosi na gradonačelnika”, rekao je Višić.

>> Arhiva Aglomeracija Velika Gorica

Usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju, usvojen rebalans proračuna

Glasovima vladajuće većine usvojen je polugodišnji izvještaj o izvršenju i rebalans proračuna za 2024. godinu. “Radi se o naslabijem izvršenju proračuna u ovom sazivu gradskoga vijeća”, rekao je Ozren Robić (SDP). “Proračun je vrlo stabilan, ima dobru dinamiku i kao da će puknuti koliko je novca osigurano za infrastrukturne projekte u periodu koji slijedi”, rekao je Zvonko Kunić (BM365-SRS). Više o rebalansu OVDJE.

HNS oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa za kamp

Jednoglasno je gradsko vijeće ovlastilo gradonačelnika da od plaćanja komunalnog doprinosa za reprezentativni kamp oslobodi Hrvatski nogometni savez. Radi se o iznosu od oko 300 000 eura. “Nakon što je država darovala zemljište, grad ovime stječe pregovaračku poziciju za sve buduće radnje”, kazao je gradonačelnik Ačkar. “Grad Velika Gorica neće snositi troškove izgradnje prateće infrastrukture”, odgovorio je pročelnik Katulić na upite iz SDP-a.

Osim toga, gradsko vijeće je usvojilo novi program zaštite okoliša, prihvatilo izvješće o stanju u prostoru, izmijenilo odluku o socijalnoj skrbi te donijelo statut gradske knjižnice.

Objava Usvojen rebalans goričkog proračuna, sa Strabagom potpisan ugovor za pročistač pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.