Prijava

Vaša prijava

U Veliku Goricu stiže 300 mladih izviđača iz cijele Hrvatske na 13. Memorijal za Tihicu

[]

U subotu, 12. listopada, održat će se 13. memorijal „Nitko da ne dođe, do prijatelj drag“ u Velikoj Gorici, u čast Tihomira Tomašića – Velikogoričanina, izviđača i hrvatskog branitelja, koji je pogubljen na Ovčari tijekom Domovinskog rata. Događaj će se održati ispred Muzeja Turopolja u Parku Plemenite opčine turopoljske, a organizira ga Turopoljska udruga skauta, koja od 2012. godine redovito priređuje ovaj susret.

Ove godine očekuju se oko tri stotine izviđača iz svih krajeva Hrvatske, uključujući sudionike iz Valpova, Osijeka, Karlovca, Koprivnice i Zagreba. Program će uključivati razne izviđačke discipline, poput brzinskog podizanja i rušenja šatora, vezivanja čvorova, slanja poruke signalizacijom zastavicama te orijentacijskog kretanja pomoću kompasa.

Najmlađi sudionici, poletarci, kretat će se gradom kroz igre i natjecanja s brojnim motoričkim i logičkim zadacima, dok će stariji izviđači i istraživači svoje vještine odmjeravati unutar parka.

Također, od prošle godine uvedeno je i natjecanje u kuhanju gulaša, u sklopu Dječjeg Gastro Turopolja, kojeg organizira Turistička zajednica grada Velike Gorice. Ove godine 15 ekipa okušat će se u pripremi gulaša, a svoje kulinarske vještine demonstrirat će u subotu, 12. listopada, dok će odrasli natjecatelji imati svoje kuhanje u nedjelju.

Skuhani krumpir gulaš ponudit će se građanima na degustaciju u 13 sati, a prikupljeni dobrovoljni prilozi bit će namijenjeni SOS Zajednici mladih u Velikoj Gorici. Sve počinje svečanim postrojavanjem sudionika ispred Muzeja Turopolja u 10 sati, nakon čega će uslijediti cjelodnevna natjecanja, igre i druženja, s ciljem očuvanja uspomene na Tihomira Tomašića i promicanja izviđačkih vrijednosti među djecom i mladima.

Objava U Veliku Goricu stiže 300 mladih izviđača iz cijele Hrvatske na 13. Memorijal za Tihicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Svjetski dan mentalnog zdravlja 2024.