Prijava

Vaša prijava

Sutra je Svjetski dan mentalnog zdravlja. Neki zaposlenici će tim povodom dobiti slobodan dan

[]

Sutra se obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, zbog čega neke tvrtke svojim zaposlenicima omogućuju slobodan dan. Ova inicijativa sve je popularnija kao dio nastojanja za očuvanje mentalnog zdravlja na radnom mjestu.

Primjer takve prakse dolazi iz medijske grupacije GroupM koja posluje u Zagrebu, koja svojim zaposlenicima, već tradicionalno, povodom ovog dana poklanja slobodan dan. Ova globalna inicijativa usmjerena je na dugoročnu posvećenost tvrtke očuvanju mentalnog zdravlja i dobrobiti svojih zaposlenika.

Svjetski dan mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. listopada, ove godine nosi temu „Mentalno zdravlje na radnom mjestu“, naglašavajući važnost emocionalne ravnoteže i psihološke sigurnosti zaposlenika. Iz GroupM-a poručuju kako su stres i izgaranje česti izazovi modernog poslovnog okruženja, a posvećenost mentalnom zdravlju donosi brojne prednosti, poput veće produktivnosti, smanjenja bolovanja i povećanja zadovoljstva zaposlenika.

Prema podacima Eurobarometra iz 2023. godine, čak 51% Hrvata u proteklih je 12 mjeseci iskusilo emocionalne ili psihosocijalne probleme, no unatoč tome, 69% ih nije potražilo stručnu pomoć, što ukazuje na ozbiljnost situacije u zemlji.

Podsjećamo, Grad Velika Gorica nudi pravno i psihološko savjetovanje za starije sugrađane i u listopadu. Više možete pročitati OVDJE.

Objava Sutra je Svjetski dan mentalnog zdravlja. Neki zaposlenici će tim povodom dobiti slobodan dan pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.