Prijava

Vaša prijava

Stefan Gjorgiev iz Umjetničke škole Franje Lučića među posebno nagrađenim učenicima Županije

[]

Zagrebačka županija nagradila je učenike i njihove mentore za izvanredne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, dodjeljujući poklon bonove u vrijednosti od 70 do 200 eura. Tim povodom, četvero učenika i jedan mentor prisustvovali su svečanom prijemu kod župana Stjepana Kožića, dok će ostali nagrađeni svoje bonove primiti u školama.

Kožić je čestitao prisutnima i naglasio kako se županija ponosi talentiranim učenicima i njihovim mentorima. “U prošloj školskoj godini 164 učenika osnovnih i srednjih škola osvojilo je jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, uz podršku 85 mentora”, izjavio je Kožić, ističući koliko truda stoji iza svakog uspjeha.

Među nagrađenima se istaknuo Stefan Gjorgiev, učenik Umjetničke škole Franje Lučića, koji dolazi iz glazbene obitelji i već sedam godina svira trubu. Gjorgiev je osvojio prvo mjesto na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. “Trubu sviram 7 godina, a nakon što odaberem glazbeni program, slijede intenzivne pripreme i vježbe,” izjavio je ponosni Stefan, dodajući kako je zadovoljan svojim postignućem.

Župan Kožić iskoristio je ovu prigodu kako bi najavio i povećanje iznosa stipendija za nadolazeću školsku godinu, naglasivši da će učeničke stipendije porasti sa 80 na 120 eura, dok će studentske stipendije rasti sa 160 na 240 eura mjesečno.

Objava Stefan Gjorgiev iz Umjetničke škole Franje Lučića među posebno nagrađenim učenicima Županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dan kruha i zvalnosti za plodove jeseni