Prijava

Vaša prijava

DVD Kosnica pobjednici 23. Gastro Turopolja

[]

Danas se u Parku Plemenite Općine Turopoljske održava Nedjeljni ručak povodom Gastra Turopolja. I ove godine okupilo se više tisuća Velikogoričana koji su imali priliku isprobati brojne kotlovine, gulaše, janjetinu, čobanac, roštilj, ribe na rašljama, kolače, sarmu… Svega pomalo.

A onaj najzanimljiviji dio bilo je ipak natjecanje u pripremi kotlovine. “Još jedan prekrasan Gastro Turopolja u Velikoj Gorici. Svake godine kažem da je nikada više posjetitelja, a zaista je tako. Zahvaljujem svim društvima, kulturno-umjetničkim društvima, organizatorima, svima koji su sudjelovali u ovom događaju“, govori nam gradonačelnik Krešimir Ačkar te ističe kako se svake godine povećava gastronomski izbor i svakako poziva sve da se pridruže i iduće godine. On je, kaže, odabrao domaću turopoljsku kotlovinu.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 41 društvo od kojih su svi na svoj način pripremali domaća jela. Žiri je imao težak posao, govore nam, jer uz svaki stol i kotlovinu su bili ponuđeni i kojom čašicom i kolačima.

Međutim, odluka je ipak morala pasti pa su kao pobjednike odabrali DVD Kosnicu, drugo mjesto pripalo je DVD-u Drnek, a treće Plemenitoj općini turopoljskoj. Najuređeniji stol imali su Ogranak seljačke sloge Buševec, a najveselija ekipa bila je iz KUD-a Dučec iz Mraclina.

Sve fotografije s današnjeg Gastra pogledajte ovdje.

Objava DVD Kosnica pobjednici 23. Gastro Turopolja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.