Prijava

Vaša prijava

Opasnost na cestama: 30-godišnjak s 2,21 promila alkohola vozio po Lomnici

[]

Tijekom vikenda od 11. do 14. listopada 2024. godine, na području policijske postaje Velika Gorica, provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Cilj akcije bio je povećati sigurnost u prometu, a rezultati nadzora pokazali su ozbiljne prekršaje među vozačima.

Utvrđeno je ukupno 38 prometnih prekršaja, od čega je sedam vozača zatečeno pod utjecajem alkohola. Vozači koji su bili pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, imali su privremeno oduzetu vozačku dozvolu na 12 sati i bili su isključeni iz prometa. Ukupno tri vozača su zadržana do otrežnjenja jer su imali koncentraciju alkohola veću od 1,50 g/kg, dok su dva vozača uhićena zbog težeg prekršaja.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola tijekom akcije dogodila se 13. listopada 2024. godine, kada je muškarac (30) u mjestu Donja Lomnica, upravljao vozilom s koncentracijom alkohola od 2,21 g/kg. Vozač je odmah uhićen i smješten u posebne prostorije za zadržavanje te je uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel.

Osim prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zabilježeno je i 10 prekršaja prekoračenja brzine, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, uz dodatnih 17 prekršaja iz drugih područja prometa.

Objava Opasnost na cestama: 30-godišnjak s 2,21 promila alkohola vozio po Lomnici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.