Prijava

Vaša prijava

Veterani Domovinskog rata iz Velike Gorice na edukaciji i duhovnoj obnovi u Sinju

[]

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Velika Gorica boravili su u Sinju i Hrvacama od 11. do 13. listopada 2024. godine. U sklopu programa “Rame uz rame”, financiranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, održane su razne aktivnosti u Veteranskom centru u Sinju. Prvi dio programa obuhvatio je stručna i edukativna predavanja, usmjerena na brigu o vlastitom zdravlju, duhovno osnaživanje i važnost socijalizacije.

Drugi dio aktivnosti realiziran je kroz posjet braniteljskoj zadruzi za avanturistički turizam Patriot u Hrvacama, gdje je održana praktična radionica o dosadašnjim iskustvima zadruge, uz razmatranje mogućnosti osnivanja sličnog oblika zadruge u Velikoj Gorici. Tijekom boravka, članovi udruge posjetili su i samostan Gospe Sinjske, gdje su sudjelovali u duhovnoj obnovi, te su prisustvovali Misnom slavlju proglašenja Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske manjom bazilikom.

U Veteranskom centru za hrvatske branitelje članove udruge posjetio ih je Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH, general Tomo Medved.

U sklopu trodnevnog boravka u Sinju, članovi udruge posjetili su i Memorijalni centar Josip Jović u Aržanu, koji odaje počast njemu i svim hrvatskim braniteljima.

Treći dan boravka iskoristili su za razgledavanje, posjetivši Alkarske dvore s Muzejom Sinjske alke i Muzej Cetinske krajine. Na kraju su zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, gdje im se pridružio gradonačelnik Sinja, Miro Bulj.

Objava Veterani Domovinskog rata iz Velike Gorice na edukaciji i duhovnoj obnovi u Sinju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.