Prijava

Vaša prijava

Donirajte hranu, uzmite knjigu! Pridružite se Humanitarnoj knjižnici danas

[]

Trenutno se u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održava prva Humanitarna knjižnica, koja traje do 19 sati. Cilj ove akcije je prikupiti hranu za socijalnu samoposlugu Robin Food.

Pod geslom “Knjiga za hranu”, građani koji donesu prehrambene namirnice poput konzervi, brašna, šećera, ulja, tjestenine, trajnog mlijeka i slično, u Središnji odjel za odrasle (Zagrebačka 37) mogu odabrati jednu knjigu iz našeg knjižnog otpisa. Prikupljena hrana bit će predana udruzi VG Legacy, koja je ujedno i osnivač ove socijalne samoposluge.

Robin Food, prva socijalna samoposluga u Velikoj Gorici, pruža pomoć osobama slabijeg materijalnog statusa, uglavnom starijim osobama s najnižim osobnim primanjima.

“Pozivamo sve građane, ustanove i poduzeća da nam se pridruže, donesu prehrambene namirnice, učine dobro djelo i obogate svoje osobne knjižnice novim književnim naslovom!”, navode iz knjižnice.

Ova akcija je proizašla iz mobilnosti djelatnica knjižnice, ostvarene u sklopu Erasmus+ programa u knjižnici Can Sales u Palma de Mallorci. Napomena- knjige se daruju dok se ne podijele svi ponuđeni naslovi.

Objava Donirajte hranu, uzmite knjigu! Pridružite se Humanitarnoj knjižnici danas pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Nijemci ponovno u Grazu i tvornici Zotter