Prijava

Vaša prijava

Drama na stanici za 268: “Maše, gura glavu kroz prozor, psuje i uvjerava da smije tu stajati”

[]

Danas je naša poznata linija 268 Velika Gorica – Zagreb ponovno završila na društvenim mrežama. Ovoga puta, iznenađujuće, nije problem bio s linijom.

Riječ je bila o vozaču koji je odlučio stati na autobusnoj stanici kod Avenue Malla i koji je radio probleme. Kako piše očevidac, autobusi nisu mogli proći, a glavni problem je bila bahatost navedenog vozača. “I**t maše, gura glavu kroz prozor, psuje i uvjerava vozače autobusa da on smije stajat na jednom od najprometnijih autobusnih stajališta… I na kraju su ljudi pušteni na livadu.”, piše na stranici Prometne zgode i nezgode.

Među komentarima na objavu pišu kako je takva situacija jako česta, a to znaju i svi koji tom dionicom prolaze. Nerijetko su brojni automobili parkirani upravo na toj autobusnoj stanici i ne samo taxisti na nekoliko sekundi ili minuta.

Podsjećamo, Zakon o sigurnosti prometa na cestama je jasan. Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka. Članak 82. navedenog Zakona govori “Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo (9) na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika obilježen oznakama na kolniku ili prometnim znakom”.

Objava Drama na stanici za 268: “Maše, gura glavu kroz prozor, psuje i uvjerava da smije tu stajati” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.