Prijava

Vaša prijava

FOTO Posjetili smo Logističko-distribucijski centar cargo-partnera u Poslovnoj zoni Meridian 16

[]

U utorak, 15. listopada, smo sudjelovali na događaju u organizaciji cargo-partnera u njihovom logističko-distributivnom centru (LDC) u Velikoj Gorici, smještenom u Poslovnoj zoni Meridian 16. Generalni direktor tvrtke cargo-partner Hrvatska, Zoran Starčević, govorio je o ključnim pitanjima u logistici, globalnim trendovima i održivosti. “Za Hrvatsku su ključna ulaganja u infrastrukturu, osobito u cestovnu mrežu, kako bi se poboljšala učinkovitost logistike. Pozdravljamo sve dosadašnje napore, kao i daljnja ulaganja u prometne mreže i skladišne kapacitete, koja će igrati ključnu ulogu u jačanju konkurentnosti lokalnih tvrtki”, izjavio je Zoran Starčević.

Jedna od tema bila je sinergija s Nippon Expressom, što je omogućilo cargo-partneru pristup širim tržištima i dodatnim skladišnim kapacitetima. Ta suradnja ojačava prisutnost Nippon Expresa u srednjoj i istočnoj Europi, a obje tvrtke zajednički rade na projektima poput Expa 2025 u Osaki.

U sklopu stručnog vodstva kroz LDC, koji ima 24.200 četvornih metara skladišnog prostora, raspravljalo se o razvoju logističkih operacija u Hrvatskoj. Istaknuto je da nova prometna infrastruktura poboljšava učinkovitost, skraćuje vrijeme isporuke i smanjuje troškove distribucije, čime postaje privlačnija za ulaganja.

cargo-partner se ponosi pozitivnom radnom atmosferom i timskim duhom, što ih čini poželjnim poslodavcem. LDC zapošljava 45 ljudi, a ukupno cargo-partner Hrvatska ima oko 100 zaposlenih, s omjerom spolova od 50:50.

Nastojimo osigurati konkurentne uvjete rada i plaće u skladu s tržišnim trendovima. Posebno smo ponosni na naš program uvođenja u posao, koji omogućava brzu prilagodbu i prijenos znanja, smanjujući fluktuaciju zaposlenika i jačajući naš tim. Kada zaposlenici preporučuju prijatelje i poznanike da rade s nama, znamo da radimo nešto ispravno – to je najbolja potvrda da imamo radnu kulturu na koju možemo biti ponosni. Ključni čimbenici koji nam omogućavaju privlačenje i zadržavanje kvalitetnih zaposlenika su pozitivna atmosfera, mogućnosti napredovanja i briga za naše ljude. To su vrijednosti koje kontinuirano njegujemo i na koje smo ponosni. Postoje mnoge priče o napredovanju u karijeri unutar naše tvrtke. Naš trenutni voditelj skladišta započeo je kao skladišni radnik i izgradio uspješnu karijeru  svojim trudom i predanošću. Ove godine slavi 14 godina s nama, a pridružit će mu se kolege koji obilježavaju 10, 15 i 20 godina rada u tvrtki. Trenuci poput ovih nas nadahnjuju”, naglasila je Tihana Hubicki, voditeljica ljudskih resursa.

cargo-partner ulaže značajne resurse u ESG segment, s fokusom na smanjenje emisija i korištenje obnovljivih izvora energije. S kapacitetom od više od 20.000 paletnih mjesta i 30 utovarno-istovarnih rampi, cargo-partner nastoji pružiti kvalitetu usluga kroz personalizirani pristup i kontinuirano unapređenje procesa.

cargo-partner koristi napredne tehnologije za optimizaciju distribucijskog procesa, osiguravajući brzu i pouzdanu isporuku robe. Svaka pošiljka prati se u stvarnom vremenu, od preuzimanja do isporuke, pružajući potpunu transparentnost i kontrolu nad lancem opskrbe. Napredni sustavi upravljanja zalihama omogućavaju optimizaciju razine zaliha, smanjujući troškove skladištenja i rizik od nestašica. Korištenje konekcija EDI i API osigurava automatiziranu razmjenu podataka između sustava, smanjujući potrebu za ručnim unosom i mogućnost grešaka. Proizvodi prolaze rigorozno testiranje prije otpreme kako bi se osigurala usklađenost s propisima, a cargo-partner pruža potrebnu dokumentaciju i jamstva, olakšavajući proces uvoza i izvoza”, pojasnio je Starčević.

Objava FOTO Posjetili smo Logističko-distribucijski centar cargo-partnera u Poslovnoj zoni Meridian 16 pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.