Prijava

Vaša prijava

Povodom 20 godina rada ansambla otvorena izložba “Mi smo Jane, Janice”

[]

Ova godina posebno je jubilarna za Ansambl Jane jer slave velikih 20 godina svoga rada. Kroz zadnje mjesece obilježavaju ovu obljetnicu, a jučer je u Muzeju Turopolja otvorena izložba o njihovom radu pod nazivom “Mi smo Jane, Janice”.

Na izložbi je prikazana kronologija njihovog rada, brojne fotografije s nastupa – što domaćih, što inozemnih, kao i karta svih lokacija koje su do sada svojim nastupima posjetili. Posjetitelji su imali priliku vidjeti i njihove modne odabire kroz godine te instrumente koje su koristili. No, ono što je možda  najviše oduševilo su sve njihove osvojene nagrade.

“Djelić svega izlažemo kroz fotografije, video isječke i osvojene nagrade koje prikazuju dugogodišnji rad protkan požrtvovnošću, smijehom, zajedništvom, entuzijazmom i ljubavlju prema tradicijskoj pjesmi”, navode Jane.

Veliku pohvalu primile su i od gradonačelnika koji je stigao na otvorenje izložbe. “Naše “Jane” u svojih 20 godina postojanja izrasle su u jedan od simbola Velike Gorice i Turopolja. Zahvaljujući njima za naš grad i zavičaj čulo se po cijelom svijetu”, pohvalio ih je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Izložba ostaje otvorena do 1. studenog u Muzeju Turopolja  svakim radnim danom od 8 do 16 sati, te vikendom od 10 do 13 sati.

Objava Povodom 20 godina rada ansambla otvorena izložba “Mi smo Jane, Janice” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.