Prijava

Vaša prijava

Policija podijelila 22 kazne za pijanu vožnju, rekorder 31- godišnjak

[]

Tijekom vikenda, od 18. na 19. listopada (petak na subotu) i 19. na 20. listopada (subota na nedjelju) 2024. godine, od 22:00 do 06:00 sati, provedena je preventivno-represivna akcija pod nazivom „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“. Akcija je nastavljena i tijekom noći s 20. na 21. listopada (nedjelja na ponedjeljak) kao dio „Pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda“. Tom prilikom utvrđena su ukupno 38 ciljana prometna prekršaja.

Među utvrđenim prekršajima, najveći broj odnosio se na vožnju pod utjecajem alkohola, gdje su zabilježena 22 prekršaja. Osim toga, evidentiran je jedan slučaj upravljanja vozilom pod zabranom, tri prekršaja zbog prekoračenja brzine, osam prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepravilnog korištenja mobitela tijekom vožnje te jedan prekršaj zbog nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu.

Uz navedene prekršaje, utvrđena su i 38 ostala prekršaja iz domene prometa, čime je ukupni broj prometnih prekršaja dosegao 59. Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, privremeno je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, te su isključeni iz prometa.

Tijekom akcije, četiri vozača su uhićena zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepratili su ih na Općinski sud – prekršajni odjel. Jedan vozač je uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nepoštivanja crvenog svjetla, dok su dva vozača uhićena isključivo zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a jedan zbog upravljanja vozilom pod zabranom.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena je 19. listopada 2024. godine u 00:59 sati kada je 31-godišnji muškarac upravljao osobnim vozilom u mjestu Velika Mlaka, grad Velika Gorica. Nadzorom je utvrđeno da je vozio s koncentracijom alkohola od 1,90 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Vozač je smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, te je protiv njega podnesen Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Tijekom vikenda dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, sve s materijalnom štetom.

Objava Policija podijelila 22 kazne za pijanu vožnju, rekorder 31- godišnjak pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.