Prijava

Vaša prijava

Juniori i kadeti Karate kluba Velika Gorica osvojili 13 medalja na dva natjecanja

[]

Početkom ovog tjedna, juniorka Ema Jukić vratila se sa Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i U21, koje je proteklog vikenda održano u Veneciji, Italija. Hrvatska reprezentacija i stožer ostvarili su izvanredne rezultate, osvojivši čak šest medalja u iznimno jakoj konkurenciji od 1956 natjecatelja iz 111 država.

Ema Jukić nažalost nije prošla dalje od prvog kola, gdje je zaustavljena od predstavnice Srbije rezultatom 0:0. Ipak, klub je ponosan na njezino sudjelovanje na najvećem karate natjecanju na svijetu te vjeruju da je Ema veliki potencijal koji će uz stalan rad ostvariti značajne rezultate u budućnosti. Nakon povratka, Ema se ovaj tjedan odmara, dok ostali članovi kluba marljivo treniraju i sudjeluju na natjecanjima diljem Hrvatske.

Na turniru u Daruvaru, održanom 3. listopada 2024., sudjelovalo je preko 400 natjecatelja, uključujući i mlađe članove kluba. Osvojili su ukupno osam medalja, od čega dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane. Najuspješniji su bili Borna i Vito Miletović, koji su osvojili zlata u kategorijama mlađih učenika -35 kg i -39 kg. Srebrne medalje pripale su Bruni Debijađiju, Nikoli Krnjaji i Iti Noršić, dok su brončane medalje osvojili Luka Jukić, Borna Miletović u starijem uzrastu te Ita Noršić također u starijem uzrastu.

Dan poslije, 4. listopada, održan je prvi karate turnir Champions Cup u Rijeci, koji je okupio 456 natjecatelja. Stariji kadeti i juniori kluba nastupili su u 14 kategorija i osvojili impresivnih pet zlata i tri bronce. Najuspješniji su bili Ema Filković, Katja Braica, Matea Kordić, Mia Čunčić i Nikola Huzjak, koji su osvojili zlatne medalje, dok su brončane medalje u mlađim uzrastima osvojili Matea Kordić, Mia Čunčić i Franka Jerkin.

Karate klub Velika Gorica nastavlja s natjecanjima, a sljedeći izazov je Zagrebačka karate liga, na kojoj će nastupiti 30 njihovih natjecatelja. Kadeti, juniori i U21 uskoro započinju s pripremama i izbornim postupkom za Europsko prvenstvo, koje će se održati u veljači 2025. godine u Poljskoj.

Objava Juniori i kadeti Karate kluba Velika Gorica osvojili 13 medalja na dva natjecanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.