Prijava

Vaša prijava

Svjetska bronca za velikogoričkog trenera Igora Matića i hrvatske juniorke u taekwondou

[]

Taekwondo klub Velika Gorica nastavlja s uspjesima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, promovirajući svoj grad i klub diljem Europe i svijeta.

Seniorka Sara Habijančić nastupila je na G1 Riga Open u Latviji i G1 Albania Open u Tirani, gdje je na oba turnira zauzela 9. mjesto te prikupila bodove za svjetsku rang listu. Iako su navikli na bolji plasman, iz kluba ističu da se Sara trenutno priprema za Europsko prvenstvo za mlađe seniore, koje će se održati krajem studenog, pa su zadovoljni njezinim trenutnim rezultatima. Sara je trenutno 45. na WT rang listi, što je izvrstan rezultat. Do kraja godine Saru očekuju Europsko prvenstvo, G1 BiH Open i seniorsko prvenstvo Hrvatske.

U međuvremenu, juniorke i kadetkinja kluba sudjelovale su na kvalifikacijskom turniru u Nišu, Srbiji, za završni Grand Prix za kadete i juniore. Turnir je okupio 950 natjecatelja iz preko 35 država, a jedina koja je osvojila medalju bila je Sara Prpić, koja je s broncom osigurala plasman na završni Grand Prix. Sara je također osvojila 1. mjesto na G1 Albania Open. Od ostalih natjecateljica, Katarina Bačurin prošla je prvo kolo i završila na 9. mjestu, dok su ostale izgubile u prvom kolu.

Mlade nade kluba sudjelovale su na Čigra Open 2024 u Zagrebu i Dugo Selo Open 2024, gdje su osvojili ukupno 17 medalja: dva zlata, deset srebra i pet bronci. Na Čigra Openu srebrne medalje osvojili su Antea Perić, Lejla Lea Kajfeš, Jan Becić, Petra Prlić i Katja Kajfeš, dok su brončane medalje pripale Naomi Čuić i Tamari Milić. Na Dugo Selo Openu zlato su osvojile Ema Bakula i Meri Muža, a srebro su osvojili Tonka Vasilić Dražić, Antea Perić, Matej Turković, Paula Kučiš i Jan Becić, dok su broncu osvojili Gabriela Matković, Patrik Lončar i Nika Horvačić.

Posebno se ističe izvještaj sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Chuncheonu, Južna Koreja, gdje su izbornik juniorske ženske reprezentacije Igor Matić i fizio Lara Derdić Trifunović, članica kluba, predstavljali Veliku Goricu. Prvenstvo je okupilo 967 sportaša iz 127 država, a Hrvatska reprezentacija ostvarila je najveći uspjeh do sada, osvojivši dva zlata i dvije bronce. Hrvatska je zauzela 3. mjesto u ukupnom poretku sportašica, dok su muški natjecatelji bili četvrti.

Trener Igor Matić, koji je već osam godina u stožeru juniorske reprezentacije, postigao je svoj najveći uspjeh na svjetskom prvenstvu, podigavši pehar u ženskoj konkurenciji. Ovo je njegova četvrta suradnja na svjetskom prvenstvu i vrhunac karijere.

Objava Svjetska bronca za velikogoričkog trenera Igora Matića i hrvatske juniorke u taekwondou pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.