Prijava

Vaša prijava

Volite čarobna bića i fantastične priče? Dođite na predstavljanje knjige o ukrajinskim mitovima

[]

Ako ste zaljubljenici u čarobna bića i fantastične priče, idućeg utorka biste mogli posebno uživati na predstavljanju knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica. U središnjem odjelu će se 29. listopada u suradnji s Ukrajinskom zajednicom Grada Zagreba i Predstavnikom ukrajinske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji održati predstavljanje knjige “Čarobna bića u ukrajinskom mitu: čarobna zla bića”. Predstavljanje počinje u 18 sati. Gošća događanja bit će Dariya Pavlešen, prevoditeljica knjige s ukrajinskog jezika.

Autorica knjige, Dara Kornij, u ovom djelu obrađuje čarobna zla bića iz ukrajinske mitologije, prikazujući svijet u kojem su, prema predodžbama predaka, nedaće i bolesti posljedica djelovanja “nečistih sila”.

Knjigu će predstaviti prevoditeljica Dariya Pavlešen, profesorica i predstavnica ukrajinske nacionalne manjine Zagrebačke županije.

Objava Volite čarobna bića i fantastične priče? Dođite na predstavljanje knjige o ukrajinskim mitovima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.