Prijava

Vaša prijava

Jedna vozila pijana, a druga bez vozačke. Dobile novčanu kaznu i kaznu zatvora

[]

Dva ozbiljna prekršaja zabilježena su jučer u prometu, kada su policijski službenici zaustavili vozačice u zasebnim incidentima zbog vožnje pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole.

U prvom slučaju, u 2.45 sati na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Mlaki, policija je zaustavila 36-godišnju vozačicu, koja je upravljala osobnim automobilom s koncentracijom alkohola od 1,85 g/kg u organizmu. Vozačica je uhićena te zadržana u policijskoj postaji do otrježnjenja, nakon čega je privedena na prekršajni sud. Sud ju je proglasio krivom i izrekao joj novčanu kaznu od 1.000 eura te dvomjesečnu zabranu upravljanja vozilom B kategorije.

U drugom slučaju, u 9.50 sati u Veleševcu na Županijskoj cesti 3041, policija je tijekom nadzora prometa zaustavila osobno vozilo kojim je upravljala 28-godišnjakinja bez položenog vozačkog ispita. Nakon uhićenja, privedena je na prekršajni sud gdje je proglašena krivom i osuđena na sedam dana zatvora s uvjetnom kaznom na rok od jedne godine.

Policija apelira na vozače da poštuju prometne propise te podsjeća na važnost odgovornog ponašanja u prometu radi sigurnosti svih sudionika.

Objava Jedna vozila pijana, a druga bez vozačke. Dobile novčanu kaznu i kaznu zatvora pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.