Prijava

Vaša prijava

Lidija Bajuk u Velikoj Gorici: Večer etno glazbe i književnosti

[]

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, posvećenog pričama i pripovijedanju, Područna knjižnica Galženica ugostit će Lidiju Bajuk u ponedjeljak, 28. listopada, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan. Tijekom književnog programa, Bajuk će predstaviti svoju knjigu “Kneja” čitajući odabrane priče, dok će glazbeni segment upotpuniti njezinim vlastitim izvedbama.

Lidija Bajuk, jedna od najvažnijih predstavnica suvremene hrvatske etno glazbe, kroz svoj rad povezuje tradicijsku glazbu i književnost. Njezin doprinos hrvatskoj kulturi obuhvaća ne samo diskografiju s pet samostalnih albuma, već i glazbu za film i kazalište, kao i autorske projekte posvećene očuvanju tradicijske baštine. Bajuk je, osim što piše poeziju, autorica nekoliko značajnih knjiga iz područja etnologije, kao i dva scenarija za filmove Obrazovnog programa HRT-a.

Članica je Društva hrvatskih književnika, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog etnološkog društva. Djeluje i kao asistentica u Institutu za etnologiju i folkloristiku te kao knjižničarka i učiteljica, s više objavljenih znanstvenih i stručnih radova.

Pjesnički i prozni rad Lidije Bajuk čvrsto je ukorijenjen u hrvatskoj tradicijskoj glazbi, međimurskoj kulturnoj baštini i mitologiji, a njezini tekstovi donose posebnu dubinu i ljepotu hrvatskog kulturnog identiteta.

Objava Lidija Bajuk u Velikoj Gorici: Večer etno glazbe i književnosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.