Prijava

Vaša prijava

Rastu troškovi za rekonstrukciju trga Srednje strukovne škole Velika Gorica

[]

Porasli su troškovi radova na rekonstrukciji školskoga trga Srednje strukovne škole Velika Gorica za ukupno 140 tisuća eura te je produženo trajanje sklopljenog ugovora s tvrtkom KOLEDIĆ PROJEKT d.o.o. iz Budinšćine, objavljeno je u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

“Izvođenje više radnji prema osnovnom Ugovoru (uključujući zemljane radove na vodovodnoj instalaciji) i vantroškovničkih radova (vodovodna instalacija, humusiranje površina, upušteni poklopci), a koje je nužno izvesti radi konačne funkcionalnosti rekonstruiranog školskog trga. Isto rezultira produljenjem izvođenja radova”, opisuje se priroda i opseg izmjena ugovora.

“Dodatne radove potrebno je izvesti u svrhu konačne funkcionalnosti rekonstruiranog školskog trga koji nisu bili uključeni u prvotnu nabavu. Promjena Izvođača nije optimalno niti moguće rješenje iz tehničkih razloga koji su povezani s kontinuitetom izvođenja radova, a javio bi se i realan problem narušavanja interoperabilnosti s postojećim instalacijama koje su nabavljene u okviru prvotne nabave. Također, promjena Izvođača prouzročila bi značajne poteškoće prilikom samog izvršenja cjelokupnog posla, a sve skupa bi svakako znatno povećalo troškove Naručitelja i znatno produljilo izvođenje radova koji su već u poodmakloj fazi izvršenja”, obrazloženo je.

Vrijednost izvorno sklopljenog ugovora iznosila je ukupno 662.791,50 EUR. Nova cijena je 803.125,56 EUR. Trajanje ugovora produžuje se s 6. siječnja na 28. veljače 2025. godine. Više o projektu možete pročitati OVDJE.

Objava Rastu troškovi za rekonstrukciju trga Srednje strukovne škole Velika Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.