Prijava

Vaša prijava

Med Ivice Kompesa iz Kravarskoga proglašen šampionom 21. senzorskog ocjenjivanja

[]

Udruga pčelara „Lipa Jastrebarsko 1990“ imala je težak zadatak na 21. senzorskom ocjenjivanju meda Zagrebačke županije i 4. Festivalu pčelarstva Zagrebačke županije. Od 99 uzoraka, najviše bagremova, potom cvjetnoga, kestenova, livadnog meda i lipova meda trebali su odabrati najbolji. Ta titula pripala je Ivici Kompesu iz Kravarskoga koji je proglašen šampionom 21. senzorskog ocjenjivanja meda.

Ukupno je ove godine dodijeljeno 20 zlatnih, 53 srebrnih i 23 brončanih priznanja te tri zahvalnice. Najviše zlatnih priznanja dobili su članovi Pčelarske udruge „Lipa Jastrebarsko 1990“, Udruge pčelara „Matica“ Sveti Ivan Zelina i „Pčelarske udruge „Turopolje“.

„Držimo da su ovakve manifestacije vrlo korisne za pčelare kako bi oni dobili ocjenu svoje proizvodnje, a potrošače upoznali s kvalitetom proizvoda“, rekao je pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković, dodavši da je po broju pčelara Zagrebačka županija druga u Hrvatskoj, a treća po broju košnica. „Financijskim potporama pčelarima pomažemo kod njihova ulaganja u proizvodnju, opremanja kušaonica, kod prerade i ulaganja u marketing…, a pomažemo i rad udruga te rad Saveza pčelarskih udruga Zagrebačke županije“, rekao je ispričao je Kraljičković.

Pčelarima su čestitali gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, predsjednik Hrvatskoga pčelarskog saveza Dražen Kocet, predsjednik SPU Zagrebačke županije Željko Vukić i predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje meda Dragan Bubalo.

Inače, u Zagrebačkoj županiji djeluje deset pčelarskih udruga koje okupljaju nešto više od 600 pčelara s oko 33.000 košnica.

Objava Med Ivice Kompesa iz Kravarskoga proglašen šampionom 21. senzorskog ocjenjivanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.