Prijava

Vaša prijava

Održana prva etnoradionica u Velikoj Mlaki: Tradicija i kreativnost na jednom mjestu

[]

U nedjelju je u prostorijama Mjesnog odbora Velika Mlaka održana prva etnoradionica u organizaciji Društva žena Velika Mlaka. Inicijativu i vodstvo radionice preuzela je članica Monika Adžaga, čiji je trud privukao brojne sudionike. Rezultat radionice bile su mnogobrojne poculice i četiri podgutnice koje će ove godine krasiti adventski vijenac ispred Vatrogasnog doma Velika Mlaka.

Uz članice Društva, od kojih su mnoge povele djecu i bake, radionici su se pridružile i predstavnica udruge žena iz Kozjače Snježana Bićanić Hren, voditeljica grupe za izradu narodnih nošnji iz KUD-a Stari Lukavec Goranka Ignjatović, Ankica Kadabec iz Lazine Čičke, polaznice sekcije za tkanje i vezenje KUD-a Čiče iz Novog Čiča te članice KUD-a Velika Mlaka Karla Knežević i Lucija Jakovljević. Sudjelovala je i profesorica hrvatskog jezika Martina Martinković, voditeljica Učeničke zadruge “Jabuka” iz OŠ Velika Mlaka, zajedno sa svojom kćeri Doris.

Mali i veliki proveli su gotovo tri sata u kreativnom radu, izrađujući simbole Turopolja – poculice i podgutnice. Zbog velikog interesa, planirana je još jedna radionica u skoroj budućnosti.

Objava Održana prva etnoradionica u Velikoj Mlaki: Tradicija i kreativnost na jednom mjestu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.