Prijava

Vaša prijava

FOTO Cijene cvijeća na velikogoričkoj tržnici ususret blagdanu Svih svetih

[]

Kako se bliži blagdan Svih svetih, mnogi su u pripremama za odavanje počasti svojim najmilijima. Grobovi se čiste i uređuju s puno pažnje i ljubavi, a cvijeće je u tome ipak glavna stavka. Na velikogoričkoj tržnici ovih dana vlada užurbanost, a štandovi su prepuni raznih vrsta cvjetnih aranžmana i rezanog cvijeća. Cijene su, kako nam kažu prolaznici, očekivane, a slične su na tržnici i u trgovačkim centrima.

Prodavači nam govore da je prodaja svake godine u ovom periodu dobra, ali i da im se ne čini kao da ljudi manje kupuju od kada je sve poskupjelo. Komentiraju da oni nisu previše poskupjeli od prošle godine, ali da ako i jesu, da je razlog tomu pokrivanje troškova koje imaju kroz godinu.

Cijene cvijeća ususret blagranu Svih svetih

Kupci, koji svraćaju po cvijeće, mogu birati između različitih vrsta cvijeća i cijena. Karanfili, koji simboliziraju vječnu ljubav i sjećanje, prodaju se po cijeni od 3 eura po komadu, dok su cvjetni buketi u rasponu od 10 do 35 eura, ovisno o veličini i vrsti cvijeća. Krizanteme, kao vječni simbol poštovanja i tuge, dolaze po od 8 do 10 eura za paket ili pojedinačno po 2,5 eura. 

Ako ste u potrazi za cvijećem specifičnijih vrsta, tu su manje grandiflore u tegli po 7 eura, multiflore od 6 eura do 9 eura, te nježni zeleni “gumbeki” po 2,5 eura.

Velik je izbor i pripremljenih aranžmana – manji su od 12 do 30 eura, a veći od 35 do 50 eura, a pronašli smo pojedine i po 70, no tu je riječ o velikim aranžmanima. Aranžmanima u obliku križa ili sličnih oblika, koji imaju posebno značenje, cijene su od 35 do 40 eura. 

Za one koji preferiraju trajnije opcije, plastični aranžmani dostupni su po cijeni od 20 do 30 eura.

U svakom slučaju, na tržnici je velika ponuda i sigurno ćete uspjeti pronaći neke dobre ideje za svoje najmilije.

Objava FOTO Cijene cvijeća na velikogoričkoj tržnici ususret blagdanu Svih svetih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.