Prijava

Vaša prijava

Gorica pobijedila Cibaliju i na dva sata preuzela vrh


Teren raskvašen i težak, noge nogometaša Gorice još teže, s druge strane nimalo bezopasan protivnik, ali bodovi su na kraju ostali u Velikoj Gorici. Pola sata Gorica je napadala, Cibalia prijetila iz kontri, a onda je Nikola Rak otvorio put prema pobjedi. Zabio je u 30. minuti, u 43. je vodstvo povisio stoper Luka Perić i na odmor je Gorica otišla s velikom i značajnom prednošću. Situaciju je u 67. minuti zakomplicirao Jakov Puljić, smanjio je na 2-1, no više od toga Cibalia nije mogla. U jalovim pokušajima da izjednače izrodio se samo još jedan gol Gorice. Kapetan Hrvoje Jančetić u 90. minuti iz penala je pogodio za prvu domaću pobjedu Gorice nakon 7. travnja i Hrvatskog dragovoljca.

– Ovo je bilo na tragu onoga što ja želim od ove momčadi, iako u utakmicu nismo ušli dobro. Bilo je previše želje da što prije to riješimo, a ovakve utakmice ne dobivaju se baš u prvih pet minuta. S dvije, tri kontre Cibalia nas je uneredila i sva sreća što smo imali Koprića na golu, on nas je izvadio, a nakon toga smo preuzeli konce igre. Prvi gol nas je opustio, stigao je i drugi… Mislim da smo bilo pravi skoro cijelu utakmicu, vidjelo se i htjenje, i zalaganje, i borbenost, bili smo ‘fajterski’ raspoloženi i na kraju moram biti zadovoljan – rekao je trener Gorice Dražen Biškup.

Nakon remija u Imotskom u prošlom kolu, Goričani su tijekom tjedna pobjedom 1-0 kod Dugog Sela izborili finale županijskoga kupa, a samo tri dana nakon toga trebalo je biti pravi protiv Cibalije.

– Treća nam je ovo utakmica u šest dana, prvo to putovanje u Imotski, pa teška utakmica u Dugom Selu, ali svjedno smo u prvom poluvremenu igrali jako dobro. U drugom smo pali, nije bilo dovoljno svježine, ali važno je da smo pobijedili – kazao je strijelac prvoga gola Nikola Rak.

Budući da je utakmica Intera i Sesveta u Zaprešiću igrana od 20 sati, Gorica je ovom pobjedom na nešto više od dva sata preuzela čelno mjesto na ljestvici. I nakon utakmice ga prepustila… U sljedećem kolu Gorica gostuje kod Sesveta (subota, 17:30), po nekim procjenama i najbolje drugoligaške momčadi ovog proljeća.

– Sesvete imaju dobru momčadi, dobro igraju, ali neka ne zaborave da smo mi majstori za gostovanja – pola u šali, pola u zbilji rekao je trener Biškup pa nastavio:

– U gostima stvarno igramo dobro, nismo još izgubili izvan svog stadiona ove sezone, a i to nešto govori. U toj utakmici neće biti nikakvih kalkulacija, nemamo što razmišljati.

To je svima želja, neka se “finale” prvenstva odigra u Velikoj Gorici 30. svibnja. Stiže Inter, pa tko koga…

– Bilo bi jako lijepo da se dovedemo u situaciju da u toj utakmici padne odluka, svi to priželjkujemo – zaključio je Nikola Rak.