Prijava

Vaša prijava

Gorički karatisti ostvarili povijesni rezultat


Na nedavno održanom državnom prvenstvu u Primorskom Dolcu okupili su se najbolji kadeti, juniori i mlađi seniori iz Hrvatske. Na njemu je nastupilo deset natjecatelja iz karate kluba Velika Gorica koji je ostvario najbolji rezultat u svojoj povijesti. Gorički karatisti osvojili su pet medalja, tri zlata i dvije bronce te osigurali nastupe na prvenstvu Europe.

Nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u veljači iduće godine na Cipru osigurali su Igor Vrban, Kristijan Obrazović i Ines Grdenić, zahvaljujući osvojenim titulama prvaka Hrvatske. Do bronce su došli Alen Grdenić i Mia Mijović. Ostalih 5 boraca koji su nastupili nažalost nisu osvojili medalju, no svi su prikazali odličan karate.

Ovaj vikend, Ines Grdenić, Mia Mijović, Igor Vrban, Ivan Vrban i Kristijan Obrazović s reprezentacijom će nastupiti na prvenstvu Balkana u Dubrovniku. Ovo natjecanje slovi za jače i od prvenstva Europe, zbog činjenice da sve zemlje članice imaju pravo po kategoriji poslati 4 najbolja borca, tako da po kategoriji bude prijavljeno između 30 i 50 natjecatelja.