Prijava

Vaša prijava

Grad riješio 50 posto zahtijeva za legalizaciju


Do sada je Grad Velika Gorica riješio 50 posto zahtjeva za legalizaciju, te su oni evidentirani u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Obrađeno je i dodatnih     1 745 zahtjeva, ali za njih nisu izdana Rješenja jer kako kažu u Gradu, podnositelji zahtjeva nisu platili naknadu zbog nezakonitog zadržavanja u prostoru.

-Ovim putem podsjećamo kako je za izdavanje Rješenja potrebno platiti navedenu naknadu, dok plaćanje komunalnog doprinosa koji se uplaćuje Gradu nije uvjet za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju, budući da se doprinos plaća nakon izdavanja Rješenja. Podsjećamo građane kako komunalni doprinos Gradu mogu platiti u obrocima, a postoji i niz olakšica i popusta koje je moguće vidjeti na letku.-pojasnili su u Gradu.

Iz Grada napominju kako ozakonjenje zgrada s područja Petine i Kosnice rješava Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Za to je područje Grad Velika Gorica izradio geodetski snimak.  Agencija za civilno zrakoplovstvo, budući da je riječ o području širenja zračne luke, na temelju njega izdaje Potvrde o mogućnosti legalizacije. Tek nakon navedene potvrde, građani donose dopunu zahtjeva i Agencija ih uzima u rješavanje.