Prijava

Vaša prijava

Provalnici cijeli tjedan harali goričkim područjem


Policija je proteklih tjedan dana imala pune ruke posla, barem što se tiče provala. Na gradilištu novog terminala Zračne luke provaljeno je u metalni skladišni kontejner u noći s 5. na 6. srpnja. -Na prilaznoj cesti iz skladišta su ukradeni motorna pila, ručna kružna pila, akumulatorska bušilica, električna brusilica, aparat za varenje, ubodna pila, pištolj za lijepljenje, bravarska kutija s alatom, geodetski nivelir s nogama, vibrator za beton i drugo. – rekao je Kristijan Suša, načelnik PP Velika Gorica. Šteta je nekoliko tisuća kuna.

Motorna prskalica i dvije butelje demižonki bili su meta jednog ili više provalnika u Obrezini. Ondje su u noći s 2. na 3. srpnja ušli u dvorište obiteljske kuće, ukrali motornu leđnu prskalicu crveno-bijele boje marke Honda iz metalne šupe koja je bila otključana. Lokot s vrata podruma su strgali i od tamo su uzeli dvije butelje demižonki od kojih je svaka zapremnine 7 litara. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

nakit zlato

U razdoblju od 29. lipnja do 6. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Donjoj Lomnici. Uporabom prikladnog alata između okvira i krila vrata otvorio je ulazna vrata i ušao te otuđio nekoliko tisuća kuna. Vlasnici su ostali i bez rezervnog ključa automobila marke Mercedes.

U Velikoj Mlaki provalnik je ušao u obiteljsku kuću 5. srpnja između 10 i 17 sati. Prvo je provalio kroz drvena vrata i ušao u podrum, potom se popeo do prizemlja, a kada tamo nije ništa pronašao, otišao je na prvi kat kuće i iz spavaće sobe koju je ispremetao ukrao zlatninu: dva broša, dvije narukvice i ogrlicu. Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna.