Prijava

Vaša prijava

Iskoristite sredstva iz EU fondova za svoj volonterski projekt


Europska unija odlučila je kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskih strukturnih i investicijskih fondova financijski pomoći organizatorima volonterskih projekata u unaprjeđenju menadžmenta i provedbi volonterskih programa.

Svoje projekte mogu prijaviti pravne osobe koje djeluju u području pružanja usluga od općeg interesa poput razvoja volonterstva, odgoja i obrazovanja, zdravstvene usluge, socijalne skrbi, zaštite okoliša, borbe protiv korupcije, suzbijanja diskriminacije, razvoja filantropije. Riječ je o udrugama, zakladama ili pravnim osobama vjerskih zajednica, koje u svojem temeljnom aktu ima definirano neprofitno djelovanje i registrirana su kao neprofitne organizacije za obavljanje djelatnosti u Republici Hrvatskoj.

Za provedbu navedenog Programa osigurana je 27 milijuna kuna, a tijelo nadležno za postupanje po navedenom natječaju je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 400 tisuća, a najviši je 700 tisuća, odnosno 1,2 milijuna kuna ovisno o aktivnosti.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirat će 27. srpnja u 10 sati informativnu radionicu na kojoj će biti pojašnjeni svrha i uvjeti prijave za Program, a praćenje iste biti će moguće i putem prijenosa uživo. Projektne prijave mogu se podnositi od 14.srpnja do 19. rujna, a više informacija o objavljenom pozivu možete pronaći ovdje.