Prijava

Vaša prijava

Kraj novog terminala na Plesu trebao bi niknuti novi hotel s četiri zvjezdice


Na Plesu bi trebao niknuti novi hotel neposredno uz novi putnički terminal, piše jutarnji.hr. Projekt je pokrenulo poduzeće u državnom vlasništvu Zračna luka Zagreb d.o.o koje će kroz javno nadmetanje odabrati partnera. On bi trebao financirati gradnju i dobiti pravo na upravljanje hotelom na određeni broj godina. Vrijednost investicije procjenjuje se na oko 15 milijuna eura.

Hotel bi se trebao rasprostirati na 32 tisuće četvornih metara i imati četiri zvjezdice. U njemu će se nalaziti kongresni centar, trgovine, wellness centar, zatvorenu garažu. Gosti će na raspolaganju imati 150 hotelskih soba opremljenih u kategorijama standard, de luxe, apartmane suite, a moći će koristiti i posebne sobe za osobe s invaliditetom. Za one najdubljeg džepa na raspolaganju će biti i predsjednički apartman.

Za vizualni izgled hotela pobrinut će se isti tim koji je osmislio spektakularan izgled novog putničkog terminala zračne luke ‘Franjo Tuđman’. Arhitekti Branko Kincl i Velimir Neidhardt te građevinski konstruktor Jure Radić izradili su idejni projekt za koji je ovih dana zatraženo izdavanje lokacijske dozvole.

U planu je i da zračna luka i hotel budu povezani pješačkim pothodnikom ispod ceste i natkrivenom pješačkom stazom dužine 200 metara. Između hotela i ceste predviđen je i koridor za izgradnju željeznice ili tramvaja.