Prijava

Vaša prijava

Ključić Brdo ugostilo udomiteljske obitelji iz cijele Hrvatske


Na Ključić Brdu održan je 9. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji na kojem su djeca i njihovi udomitelji mogli uživati u igri i zajedničkom druženju u prirodi. Za organizaciju ovogodišnjeg susreta pobrinuli su se članovi goričke Udruge udomitelja djece i starijih osoba ‘Toplo srce’.

– Fond za kvalitetno udomiteljstvo djece organizira već devetu godinu zaredom ovaj susret. Ovo je jedan dan u godini kada želimo da se svi nađemo na okupu, barem oni koji zbog svojih dnevnih obaveza mogu izdvojiti malo slobodnog vremena. Svake godine susret organiziramo u onom gradu u kojem djeluje neka od Udruga članica našeg Foruma. – rekla nam je Mladenka Ravenski, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

udomitelji-kljucic-brdo-5

Udomiti dijete i pružiti mu ljubav nešto je posebno. Iako Domovi za nezbrinutu djecu kvalitetno brinu o djeci i imaju sve uvjete potrebne za njihov razvoj, oni ne pružaju kvalitetnu pripremu za samostalni život kao udomiteljske obitelji.

– Udomiteljske obitelji, odnosno zamjenske obitelji jedna su neprocjenjiva vrijednost za takvo jedno dijete i sigurno je bolje da ono odraste u obitelji nego u instituciji. – dodala je Ravenski.

udomitelji-kljucic-brdo-11

Susret je podržao i Grad Velika Gorica. – Želim napomenuti da podržavamo rad naše Udruge ‘Toplo srce’ iz Velike Gorice koja je organizirala ovaj susret. Djeca i mladi upravo kroz udomiteljske obitelji dobivaju najbolju i najkvalitetniju skrb. Vjerujem da će se u budućnosti još više obitelji baviti udomiteljstvom. – naglasio je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Održan je i okrugli stol o profesionalizaciji udomiteljstva na kojem je otvoreno pitanje mirovinskog staža za roditelje koji zbog obveza prema djeci ne mogu zaposliti. Želja roditelja je da se udomiteljstvo prizna kao profesija i da roditelji koji nisu stekli radni staž po nijednom drugom osnovu, to steknu po osnovu udomiteljstva.