Prijava

Vaša prijava

Na velikogoričkom području počelo snimanje prvog akcijskog ratnog filma o Domovinskom ratu. Bit će uništena kuća za potrebe filma


-  Za potrebe snimanja, uz suradnju prometne policije Velika Gorica, regulirati ćemo promet uz eventualno zatvaranje prometa u intervalima do tri minute  -  ističe Silvija Borko iz Telefilma.

 TRAGIČNA PRIČA O 20 SUBORACA

 Priča je to o grupi hrvatskih branitelja, pripadnika “A” satnije ZNG-a koji u rujnu 1991. oklopnim transporterom kreću u izviđanje u okolici Pakraca. Ulaze u selo Kusonje,  koje se na prvi pogled doima prazno, no po ulasku dublje u selo, branitelji  upadaju u zasjedu i nađu se pod napadom pobunjenih Srba. Oklopni transporter je pogođen i hrvatski vojnici pod neprijateljskom paljbom sklanjaju se u najbližu kuću, koja nosi broj 55, nakon čega uslijede žestoke borbe s neprijateljskim snagama.

film ispod

 -  Ovo je tragična priča o dvadesetorici vojnika koji kreću u naizgled benignu izviđačku akciju i na kraju pogibaju, po meni niti jedan pravi ratni film o hrvatskom ratu nije napravljen. I moj prvi film je ustvari bio rat u Bosni. Mislim da je ovo pravi akcijski film o Domovinskom ratu  -  ističe redatelj filma Kristijan Milić.

KUPILI KUĆU U OPĆINI ORLE

Za potrebe filma otkupljena je kuća u Općini Orle. Ona se nalazi u selu Ruča i upravo se u toj kući odvija glavna radnja. U jednom trenutku bit će uništena u scenama borbe.

-  Za snimanje filma osim lokacije Ruča, pronašli smo i više lokacija njiva kod napoštenog hangara u mjestu Stružec posavski. Snimat ćemo na prometnici koja spaja mjesta Ruča i Suša, te  nekim njivama i dvorištima u privatnim vlasništvu  -  kaže Silvija Borko iz zagrebačke tvrtke Telefilm koja fim snima za potrebe HRT-a.

BORKO: OBAVIJESTIT ĆEMO STANARE

Broj 55 prvi je pravi ratni film s mnoštvom akcijskih scena, pirotehnikom, brojnim eksterijerima i scenografijom vjerno prilagođenom autentičnim scenama rata, a čije su snimanje pomogli MORH i MUP.

film auto

-  Sve radnje specijalnih efekata, poput pucanja iz oružja i eksplozija izvode profesionalni djelatnici uz nadzor osiguranja i nazočnost vatrogasaca. Napominjemo da ćemo o svemu još jednom obavijestiti sve stanare kako bi bili pravodobno informirani  -  najavila je Silvija Borko.

 

 

PREUSMJERAVANJE PROMETA

Velikogorička policija regulira promet na mjestu snimanja u Općini Orle. Sav promet koji ide iz Velike Gorice u Sušu, na početku sela Ruča se preusmjerava na makadamski put, a zatim prema Suši.

-  Za potrebe snimanja u nekoliko navrata, uz suradnju prometne policije Velika Gorica, regulirati ćemo promet uz eventualno zatvaranje prometa u intervalima do tri minute  -  ističe Borko.

Snimanje u Općini Orle trajat će do 22. studenog. Film u trajanju 85 minuta u cijelosti bi trebao biti dovršen do ljeta iduće godine.

tenk

SNIMANJE POČELO U ZAGREBU

Dio filma već je snimljen na prostoru stare Vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu na setu su bili glumci Marko Cindrić, koji glumi Crnoga, Alan Katić koji glumi Miru te Samir Vujčić koji glumi zapovjednika. Glumci su bili u vojnim odorama ZNG-a, s oružjem u rukama pokraj transportera koji se koristi u filmu, a nedaleko od njih nalazilo se i spaljeno vozilo kao dio scenografije.

Uloge: Goran Bogdan (Tomo), Marko Cindrić (Crni), Alan Katić (Miro), Darko Milas (Đero), Jan Kerekeš (Kruno), Slaven Knezović (Zvonko), Asim Ugljen (Vinko), Marko Jelić (ranjeni specijalac), Samir Vujčić (zapovjednik).

 

 


Fotomaraton Turopolja ove nedjelje u Velikoj Gorici

XXIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika