Prijava

Vaša prijava

FOTO Spektakularan mađioničarski nastup u Velikoj Gorici


U Dvorani Galženica riječki mađioničar Andrej Škedel sinoć je održao spektakularni nastup kojim je završio projekt Udruge Izlaz – “Acta, non verba”. Andrej je izvodio atraktivne trikove – nestajale su loptice, karte, uže se rezalo i ponovo spajalo, a Velikogoričani su ostali bez teksta. Vrhunac predstave je bio kada se mađioničar oslobodio iz sanduka u kojem je bio zavezanih ruku i zaključan lancima. U trenu se umjesto Andreja u sanduku našla njegova asistentica.

Foto: Udruga Izlaz

– Jednostavno ta čarolija, taj smijeh, taj feedback publike. Ovo je zapravo jedina umjetnost gdje je kombinacija užitka i nervoze istovremena, to je nekakav čudan osjećaj koji nisam u ničem drugome doživio. I to je ono što mene uistinu veseli – poručio je Andrej.

Foto: Udruga Izlaz

Cilj programa je i potaknuti mlade na bavljenje aktivnošću. Tako je Andrej učenicima srednjih škola održao radionicu i s njima podijelio svoje iskustvo te im otkrio nekoliko trikova. Svoju humanitarnost Andrej je pokazao tako što je posjetio Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica te i ondje održao posebnu predstavu.

Foto: Udruga Izlaz

– Danas više nema matematike, hrvatskog i nastave! Andrej je tema u svakoj učionici i bit će tako još neko vrijeme. Ali sve učenike najviše zanima gdje je nestao golub Đuro – ispričala je jedna od učiteljica u Centru.

Foto: Udruga Izlaz

Ovim projektom Udruga Izlaz slavi peti rođendan te tim povodom priprema još puno događanja za sve Velikogoričane. Jedan od njih je najveći Europski kantautorski festival s više od 30 ponajboljih hrvatskih i inozemnih kantautora.

Foto: Udruga Izlaz