Prijava

Vaša prijava

Kad se male ruke slože


 

Pažljivim pokretima kista nastala je visibaba, pa je izronio jedan šafran, pokoja ljubičica, ma pravi cvjetnjak u malom. Kad se male ruke slože, sve se može. Istina! Gorički mališani, inače članice i članovi Dječjeg gradskog vijeća, uz pomoć prijatelja i odgajateljica Centra za odgoj i obrazovanje ponovo su osmislili zanimljiv i kreativan dan. Kroz igru i druženje ukrasili su ogromne pisanice i tako se pripremili za blagdan Uskrsa.

Pisanice su kaširale odgajateljice iz Centra, a za kreativnim stolom, prste u boju umočili su i gradski čelnici koji im, kažu, uvijek daju podršku. “Jedan smo od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji u sastavu Dječjeg gradskog vijeća ima i djecu s poteškoćama u razvoju. Oni su involvirani u našu zajednicu, izuzetno su kreativni i kvalitetni i tako treba biti u budućnosti”, napominje zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

No nisu mališani samo ukrašavali pisanice. Pleli su i klupko prijateljstva, te se tako bolje upoznali. “Zabavno je, uvijek je lijepa atmosfera”, ispričale su nam Mara i Rebeka.

 

Inače, dječje Gradsko vijeće aktivno je tijekom cijele godine; sastaju se, druže, ali i rade, raspravljaju o važnim pitanjima i problemima koja potom, u sklopu Dječjeg tjedna, iznose gradskim ocima, podsjeća nas Arijana Mataga Tintor iz Gradskog ureda za školstvo i predškolski odgoj.

A kako dječja znatiželja nikad ne prestaje, tako su već na vidiku nove aktivnosti. Početkom travnja će u Zagreb, na Markov trg, u Ured pravobraniteljice za djecu, pa do Sabora, da vide kako rade njihovi stariji kolege.