Prijava

Vaša prijava

Za energetsku obnovu Cicibana koristit će se novac iz EU fondova


Grad Velika Gorica za projekt “Energetska obnova Dječjeg vrtića Ciciban” dobit će 1 670 603,64 kune bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Projekt “Energetska obnova Dječjeg vrtića Ciciban” pripremljen je od strane Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU i Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport. Projekt je prijavljen na natječaj “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” koji je bio otvoren početkom godine – poručili su iz Grada.

Energetskom obnovom Dječjeg vrtića Ciciban, odnosno zaštitom kroz izradu nove vanjske ovojnice zgrade, izolacijom krova, zamjenom vanjske stolarije i novim sustavom grijanja postići će se bolja energetska izolacija i apsorpcija energije koja će omogućiti kvalitetniji boravak i rad djece u samom vrtiću, a samim time povećat će se i toplinska zaštita.

– Ovoj projekt još je jedan u nizu projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete života građana kroz zaštitu okoliša energetskom obnovom zgrada u Velikoj Gorici te još jedna od aktivnosti Grada Velike Gorice kao grada prijatelja djece i grada mladih – zaključili su iz Grada.