Prijava

Vaša prijava

Najezda na Plesu: Svi žele vidjeti Antonova, a među njima i Vesna Pusić. ZET pojačao liniju za Veliku Goricu


-  Daj se pomakni, ja sam sad na redu. –  Ma pusti me, došao sam prije tebe!  -  čulo se među mnoštvom euforičnih građana koji žele vidjeti ono što se u Hrvatskoj vjerojatno više nikada neće  -  najveći avion na svijetu, Antonov 225.

I dok je njegov imenjak, kapetan i pilot, Dmitro Antonov u razledavanju Zagreba i kulturnih znamenitosti hrvatske metropole, građani su pohrlili vidjeti njegovu zvjerku. Čine sve da joj se približe pa se u dugom redu za vidikovac i gurkaju. Na vidikovac se puštaju periodično jer na povišenu terasu zračne luke ne mogu svi stati.

RAZOČARENJE NA VIDIKOVCU

sa-vidikovca.jpg

A nakon što se popnu iz čekaonice na vidikovac putničkog terminala, među malim aviončićima treba pronaći veliku “pticu”. Da bi se u tome uspjelo, potrebno se što više nagnuti na ogradu terase i okrenuti glavu udesno. Antonov se, međutim, nalazi predaleko da bi se moglo doživjeti njegovu impozantnu pojavu.

STRATEGIJA PRIBLIŽAVANJA

I dok je većina građana stajala u redu, nekolicina “poduzetnih” znatiželjnika uputilo se u potragu za pogledom s vanjske strane zračne luke.

IMG_9072.jpg

PROMETNI KAOS

Na cijelom prostoru zračne luke je nevjerojatna gužva. Automobili traže parking, a građani avion. ZET je zbog velikog interesa građana pojačao autobusnu liniju 268 prema Velikoj Gorici.

RADOZNALA I PUSIĆ

Zračnu luku je prije podne posjetila i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić.

Ukrcaj končarovog transformatora koji će sutra odletiti u San Lorenzo na Filipine počeo je jutros u 7 sati. Nakon što je zrakoplov spustio rampu za utovar tereta, iz Antonova jeizbačen poseban okvir napravljen specijalno za prijevoz tereta vrijednog 5,5 mlijuna kuna, kako ne bi došlo do oštećenja njega i zrakoplova. 210 tona težak transformator u 19 sati biti će spreman za sutrašnji let.



Državna Smotra „LiDraNo 2024.“, Vinkovci, 24. - 26. 4. 2024.