Prijava

Vaša prijava

30 budućih majstora dobilo stipendije


Stipendije se dodjeljuju na 12 mjeseci. Od 2007. godine iskoristilo ih je 99 učenika. Cilj je potaknuti razvoj deficitarnih struka i očuvati stare zanate od izumiranja.

500 KUNA MJESEČNO

Da nije lako pronaći dobroga majstora, poznato nam je svima. Osobito nakon što iskrsne kvar u kućanstvu ili na automobilu. Kako bi poticala mlade da budu majstori svog zanata, Grad Velika Gorica i ove je godine učenicima deficitarnih struka dodijelila stipendije. 30 učenika mjesečno će dobivati po 500 kuna.

Budući elektroinstalater, Antun Dalić, u ime svih stipendista je obećao:

Antun_Dalic

-  Prvo, da ćemo redovno završiti našeg obrazovanja, a da ćemo kasnij kroz stečene vještine obrtničkog zvanja sudjelovati u gospodarskom razvoju našeg grada  -  izjavio je Antun, učenik prvog razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica.

MOTIVACIJA DA IZUČE ZANAT

Tokari, strojobravari, limari i urari, najdeficitarnija su zanimanja u gradu. U velikogoričkom udruženju obrtnika nadaju se da će mladim učenicima novčana potpora biti motivacija da uspješno izuče toliko potreban zanat.

-  Nadam se da će im ta novčana potpora dati motivaciju da uspješno završe za ona zanimanja koja su odabrali i da tu neće stati nego će i dalje nastaviti školovanje i kroz cjeloživotno obrazovanje podići razinu obrtništva i poduzetništva u našem gradu  -  kaže predsjednik udruženja obrtnika Velike Gorice Vlado Mikulčić.

Gradonačelnik Dražen Barišić se nada da će budući majstori nakon završetka školovanja ostati i raditi u Velikoj Gorici.

-  I da će svojim osobnim angažmanom radeći za nekog drugog ili možda se ohrabriti i pokrenuti obrt ili poduzeće i da će doprinijeti našoj gospodarskoj, a onda i ukupnoj slici naše Velike Gorice  –  rekao je Barišić.