Prijava

Vaša prijava

FOTO Ovaj vikend u Kozjači u znaku je Miholja i Dana mjesta


Blagdan svetog Mihovila Dan je mjesta i u velikogoričkoj Kozjači. Mještani su iskoristili ovaj sunčan i topao jesenski vikend kako bi ga dostojno proslavili. Slavlje traje dva dana, a počelo je jučer brojnim aktivnostima.

 U Društvenom domu je održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora nakon kojeg su nastupili učenici Osnovne škole Slavka Kolara te Folklorni ansambl Šiljakovina. Samu proslavu uveličalo je natjecanje u tradicionalnim sportovima.- Skupili smo naše drage lovce, folklor, djecu iz škole, naše mještane. Podružili smo se i obilježili dan – rekao je Damir Pukšić, Predsjednik MO Kozjača.
Danas se održala svečana procesija i sveta misa, nakon koje se nastavilo druženje uz tamburaše. Mještani su sretni što su s njima i najmlađi kojih zadnjih godina ima sve više, unatoč tome što mladi odlaze. – Odlaze, ali i dolaze. Jedno vrijeme nije bilo djece, ali to se popravilo, sad i u školi ima više džaka. Prije ih je bilo do pet, a sada ih je malo više – objasnio je Pukšić.
Na druženje s mještanima Kozjače stigao je i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec. – Već tradicionalno, povodom blagdana svetog Mihovila, naš Mjesni odbor Kozjača slavi svoj dan. Koristim priliku svim mještanima i mještankama čestitati njihov dan. Moram istaknuti da imamo izuzetno kvalitetnu suradnju s Mjesnim odborom, da svi zajedno radimo na društvenom planu, na infrastrukturnom planu upravo kako bi poboljšali standard građana s ovog područja – poručio je Kolarec.
Kozjača trenutno ima Društveni dom, Sportski dom, igralište i školu, a u budućnosti planiraju napraviti školsko igralište.

Objava FOTO Ovaj vikend u Kozjači u znaku je Miholja i Dana mjesta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.