Prijava

Vaša prijava

Velikogorički skauti organiziraju memorijal “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”


Turopoljska udruga skauta “Tur” ove subote, u sklopu Dječjeg tjedna, organizira 6. memorijal “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”. Memorijal se tradicionalno organizira u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača i hrvatskog branitelja koji je pogubljen na vukovarskoj Ovčari u Domovinskom ratu.

– Na memorijalu, kao i dosadašnjih godina očekujemo oko 250 sudionika, natjecatelja i osoba koje će sudjelovati u organizaciji i provedbi aktivnosti. Početak memorijala planiran je u 9 sati i 30 minuta postrojavanjem sudionika i polaganjem vijenca ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu “Golubica”, u Ulici Jurja Dobrile u Velikoj Gorici. Zatvaranje memorijala s podjelom priznanja i zahvalnica sudionicima planirano je oko 17 sati na zelenoj površini u Ulici Jurja Dobrile, nasuprot Gradskog groblju – poručuio je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta.

Natjecateljske aktivnosti i igre učenika, poletaraca i skauta odvijat će se između 10 i 16 sati na prostoru između Gradskog groblja Velike Gorice i naselja Pleso. Najveća koncentracija aktivnosti bit će na zelenoj površini u Ulici Jurja Dobrile te na središnjoj zelenoj površini u naselju Pleso.

Objava Velikogorički skauti organiziraju memorijal “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.