Prijava

Vaša prijava

FOTO Sajam informiranja mladih okupio brojne udruge i učenike


Na jednome mjestu, u Etno naselju Novo Čiče, mladi su danas mogli dobiti informacije od raznih udruga, institucija i organizacija vezano za edukaciju, radionice i obrazovanje. Na Sajmu informiranja mladih predstavilo se deset izlagača, među ostalima, i udruge iz Zaboka, Zaprešića, Zagreba (Institut za usavršavanje mladih ISUM) i Velike Gorice.

– Mislim da je dobro prošlo, došla su djeca iz OŠ Novo Čiče, pitala su što radimo, čime se bavimo. Osim što sudjelujemo na sajmovima, organiziramo i predavanja na školama. Neke učenike poznajem pa su već pitali gdje se mogu javiti, mada mogu službeno volontirati tek s 15 godina. Kroz par godina i oni će se priključiti svijetu volontera – ispričala nam je Ana Peternac Bučan, voditeljica projekta Volonterski centar Velika Gorica.

Anamarija i Ružica iz Centra za mladež Zaprešić predstavile su udrugu koja na području njihovog grada djeluje skoro 20 godina. – Došli smo predstaviti lokalni Info centar grada Zaprešića koji mladima u našoj zajednici nudi različite usluge kao što su radionice i edukacije koje su primjerene njihovim potrebama i interesima – rekla nam je Ružica.

Iz Zaboka je došla Kristina. Tamošnja Mreža udruga Zagor mladima nudi niz usluga. – Info centar za mlade Zagor djeluje na području Krapinsko-zagorske županije u kojemu mladi mogu kreativno i kvalitetno provesti svoje vrijeme, mogu se informirati, družiti se, volontirati, saznati informacije o mobilnosti te se mogu uključiti u razne edukacije.

Iz Velike Gorice na Sajmu su bili i predstavnici Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Policijske uprave Velika Gorica, Gradska organizacija Crveni križ te Centar za djecu, mlade i obitelj. – Imamo puno besplatnih programa za djecu i odrasle, radionice za djecu predškolske dobi, školske dobi te za mlade i odrasle. Imamo i psihoedukativne radionice, kreativno-socijalizacijske radionice i edukacije za stručnjake – rekla nam je Maja iz Centra za djecu, mlade i obitelj.

Sajam su organizirali Udruga Zamisli kroz Regionalni info centar za mlade Zagreb u suradnji s KUD-om ”Čiče” koji se također predstavio mladima.

– Pokušavamo pokriti sve, i zapošljavanje, mobilnost, slobodno vrijeme, obrazovanje, zdravlje. Konkretno u Info centru za mlade mogu postaviti bilo koje pitanje. Ako ne znamo odmah odgovor, onda se savjetujemo s institucijama i povezujemo. Cjelokupna ideja je da oni na jednome mjestu mogu dobiti odgovore na sva pitanja – rekla nam je Ivana Kuzmanić iz Udruge Zamisli i voditeljica regionalnog Info centra za mlade Zagreb.

Cilj manifestacije je osvijestiti mlade da imaju pravo na informiranje te im na jednom mjestu pružiti sve potrebne informacije.

Objava FOTO Sajam informiranja mladih okupio brojne udruge i učenike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.