Prijava

Vaša prijava

Dječji zbor HPD Kučani drugi na Međunarodnom natjecanju dječjih zborova


Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kučani osvojio je srebrnu nagradu na V. Međunarodnom natjecanju dječjih zborova VALLIS AUREA CANTAT koje je održano u subotu 21. travnja u Požegi.

– Posebno smo radosni jer se radi o dječjem uzrastu, jednoj novoj generaciji djece školskog uzrasta koja je startala u 9. mjesecu prošle godine pod stručnim vodstvom maestra Branka Pucekovića. Posebno bi htjeli naznačiti što se ovdje radi o Dječjem zboru koji njeguje zborno pjevanje kojeg nažalost na našem području jako malo ima i slabo je zastupljeno. Ovom prilikom sigurno je da se trebamo zahvaliti posebno i roditeljima djece koja su nastupala, kao i svima koji su sudjelovali u pripremama i samoj izvedbi, te pomoći u realizaciji cijelog ovog projekta – rekao je Mladen Čunčić, član Uprave HPD Kučani.

foto: HPD Kučani

Inače, u Kučama pod okriljem HPD Kučani aktivnost Dječjeg zbora seže još u davnu 2010. godinu, pa sve do danas što će se i dalje nastaviti, a što predstavlja veliku garanciju za budućnost.

Djeca su u Požegi na nastupu prvi put obukla nove majice u plavoj boji s natpisom na leđima HPD Kučani Kuče i naprijed s logom Društva.

Objava Dječji zbor HPD Kučani drugi na Međunarodnom natjecanju dječjih zborova pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Kros sportskih novosti