Prijava

Vaša prijava

Klafurić osvojio poljski Kup: ‘Uživam u svakom trenutku!’


Fotografije iz Varšave u srijedu navečer “zapljusnule” su Facebook profile nekolicine velikogoričkih nogometnih djelatnika, na njima su dominirali osmijesi, a povod za slavljeničko raspoloženje je naš trener Dean Klafurić. Trener Gorice s početka ove sezone prije nešto više od dva tjedna sjeo je na klupi varšavske Legije, a u srijedu je već osvojio svoj prvi trofej kao samostalni seniorski trener. U finalu poljskog Kupa njegova Legia pobijedila je branitelja titule Arku Gdynie 2-1 i Klafurić je mogao ponosno podići trofej.

“Osjećam se fenomenalno, stvarno uživam u svemu što mi se događa, ali nemamo vremena za puno slavlja. Već u nedjelju nas čeka još jedan ‘finale’, igramo veliki derbi s Jagielloniom, do kraja prvenstvene sezone ostala su još četiri kola, a nitko od momčadi s vrha više nema pravo na kiks”, rekao je Klafurić za hrvatsko izdanje Goal.coma.

Na finale u Varšavu otputovali su i Klafovi prijatelji i suradnici iz goričkog nogometa – predsjednik Gorice Nenad Črnko, direktor tvrtke Alpas Kristijan Japec, trener Gorice Ivan Prelec i njegov pomoćnik Damir Grlić, bivši suigrač Dubravko Hrkovac… Veze su i dalje itekako snažne, pa i ne čudi što se Klaf u trenucima velikog slavlja prisjetio i Udarnika.

“Ovo mi je prvi veliki trofej u karijeri i naravno da ću ove trenutke pamtiti do kraja života. Ali, pamtim ja i one male stvari, sretne detalje i uspjehe dok sam bio trener Udarnika iz Kurilovca ili izbornik ženske nogometne reprezentacije, tako da je sasvim sigurno kako ću i ovaj trofej pamtiti do kraja života”, istaknuo je uspješni velikogorički trener.

Nakon odlaska njegova dotadašnjeg šefa Romea Jozaka, u Legiji su Klafuriću ponudili posao do kraja sezone. Prihvatio je takvu opciju, no osvoji li i prvenstvo, teško je vjerovati da ga neće zadržati na klupi i sljedeće sezone. I Kup bi mogao biti dovoljno za ostanak na klupi, eventualna titula valjda bi otklonila sve dvojbe.

“Znam samo da imam ugovor do ljeta, uopće ne razmišljam što će se biti nakon toga. Potpuno uživam u svakom trenutku, jer ovakvu sam priliku čekao cijeli život. Žao mi je što takvu priliku nikada nisam dočekao na klupi svog Dinama, ali sretan sam i ovdje. Sad želim pobjeđivati u svakoj utakmici, a onda ćemo vidjeti što će se događati na ljeto”, zaključio je Klafurić.

Objava Klafurić osvojio poljski Kup: ‘Uživam u svakom trenutku!’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.