Prijava

Vaša prijava

Riješen problem pristupne ceste za bazen


Vijećnici Županijske skupštine Zagrebačke županije jučer su na sjednici dali odobrenje Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica da daruje Gradu Velika Gorica nekretninu u svrhu izgradnje pristupne ceste za bazen. Tako su uklonjene sve prepreke za početak radova na cesti za koju je gradonačelnik Dražen Barišić još u veljači rekao da će biti dvosmjerna širokog profila s pješačkom stazom s najmodernijom rasvjetom te da će uz nju biti desetak parkirnih mjesta.

Na Županijskoj skupštini raspravljalo se i o rebalansu proračuna za 2018. godinu koji na kraju nije prihvaćen. Za prijedlog Rebalansa proračuna glasalo je 24 vijećnika i to
HSS-a, SDP-a, Hrvatskih laburista, Mosta te 3 nezavisna vijećnika dok je
suzdržano bilo 27 vijećnika HDZ-a, HSU-a, HSLS-a, Bandić Milan 365 – stranke
rada i solidarnosti, HNS-a, Živog zida te jedna nezavisna vijećnica.

Također nije usvojen ni prijedlog Odluke o osnivanju Javne ustanove Razvojne agencije Zagrebačke županije. Naime, temeljem izmjena i dopuna Zakona o regionalnom razvoju, trgovačko društvo Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije mora se preustrojiti u javnu ustanovu. Sa 27 suzdržanih glasove te 24 glasa ”ZA” spomenuti prijedlog nije usvojen. Župan Kožić je izrazio žaljenje što je provedba ove odluke problematična samo u Zagrebačkoj županiji i da se na ovaj način stopira tehnička pomoć agencije gradovima i općinama u pripremi projekata za povlačenja sredstava iz EU fondova.

Na sjednici su izabrani članovi Savjeta mladih Zagrebačke županije, prihvaćeno je Izvješće o provedbi Županijske razvojne strategija za prošlu godinu te je primljeno na znanje izvješće o radu Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

O čemu se još raspravljalo na županijskoj sjednici možete pronaći ovdje.

Objava Riješen problem pristupne ceste za bazen pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.