Prijava

Vaša prijava

Muškarac pucao po kući punoj ljudi, pobjegao i na kraju se predao policiji


Sinoć oko 23.50 sati u mjestu Ruča počela je prava drama koja je trajala sve do prijepodneva. Deset minuta prije ponoći 43-godišnjak i 37-godišnjak došli su u dvorište kuće 76-godišnjaka te je 43-godišnjak iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema obiteljskoj kući u kojoj se nalazilo više osoba, no nitko nije ozlijeđen.

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka, dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečen je 37-godišnjak, a 43-godišnjak se udaljio te je lociran u blizini mjesta događaja na koje je upućen taktički tim ATJ Lučko i pregovarač. S obzirom na to da je 43-godišnjak lociran na nenaseljenom području policijski službenici osiguravali su širu zonu mjesta događaja. Pregovori su s muškarcem trajali nekoliko sati, a on se oko 10.40 predao policijskim službenicima.

– Kad nam je kasno sinoć policija doslovno okupirala selo, svima su rekli da se zatvorimo u kuće i da ne izlazimo. Ta ista uputstva davali su nam i rano jutros. Doslovno da ne izlazimo nigdje jer da je opasno, ali da će sve biti u redu. Evo, i sada su u ulici. Ne znamo što se događa. Nitko nam ništa ne govori, ali je van svake pameti da divljaci po ulicama pucaju – ispričala je za Jutarnji list jedna mještanka.

U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio razlog pucnjave.

 

Objava Muškarac pucao po kući punoj ljudi, pobjegao i na kraju se predao policiji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.