Prijava

Vaša prijava

AIRVG 2018: Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pokazat će čime sve raspolaže


Za devet dana, 19. svibnja, na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo predstavit će se u svom punom sastavu u sklopu Zrakoplovnog dana AIRVG 2018. Posjetitelji će moći razgledati trenažni zrakoplov Zlin 242L te helikopter Bell 206B kao i transportni helikopter Mi-8. Bit će izložen i mlazni zrakoplov MiG-21, kao i borbeni helikopter OH-58D Kiowa Warrior koji je najnoviji dodatak hrvatskoj zrakoplovnoj eskadrili. U hangarima ZTC-a moći će se vidjeti helikopter Mi-171Sh te protupožarne zrakoplove airtraktor AT-802 i kanader CL 415.

Letački dio bit će također posebno zanimljiv, a započet će padobranskim skokom Specijalnih snaga Hrvatske vojske nakon kojih će nebom zagrmjeti „kockica“ MiG-21. Bit će prikazane i letačke sposobnosti helikoptera OH-58D, dok će protupožarni AT-802 demonstrirati izbacivanje vode na požarište. Zrakoplov za temeljnu obuku pilota Zlin 242L najavit će letačke asove HRZ-a – Akro grupu Krila Oluje koja su veliko finale poslijepodnevnog letačkog programa.

Objava AIRVG 2018: Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pokazat će čime sve raspolaže pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.