Prijava

Vaša prijava

U subotu se dodjeljuju nagrade autorima najboljih pisama


U subotu 12. svibnja u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u 11 sati održat će se završnica natječaja ”Pišem ti pismo. natječaj za najpismo”. Dobitnicima će biti podijeljena priznanja te nagrade Gradske knjižnice Velika Gorica i Hrvatske pošte koja je bila suorganizator natječaja.

Na ovogodišnji natječaj koji se odvijao pod motom “Što je zapisano, to je i sačuvano”, pristiglo je 21 pismo. Promjena u odnosu na prethodne natječaje je bila ta što su ove godine pisma mogla konkurirati u tri kategorije: najdječje pismo, naj srednjoškolsko pismo i naj pismo odraslih.

U kategoriji ”naj dječje pismo” dobitnici nagrada su: Jan Gombarević iz Velike Gorice za pismo ”Dragi gospodine Gutenberg”, Eva Topolko Mirić iz Lukavca za pismo ”Dragi braco”, Matija Bojko iz Lukavca za pismo ”Draga mama” i Iva Karlović Papak za pismo ”Draga moja bako”. U kategoriji ”naj srednjoškolsko pismo” dobitnici nagrada su: Lucija Stipić iz Velike Gorice za pismo ”Dragi nepoznati pišče” i Ana Župetić iz Velike Gorice za pismo ”Draga Ana”. U kategoriji ”naj pismo odraslih” nagrade su osvojili: Sara Malić iz Velike Gorice za pismo ”Draga moja” i Martina Žic iz Zagreba za pismo ”Draga M.”. Pohvalu za estetski najljepše pismo dobila je Ivna Debelić iz Velike Gorice za pismo ”Ala, antiko moja!”.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Nada Mihoković Kumrić, književnica, te Ivana Grubačević i Danijela Pralas, knjižničarke i djelatnice Gradske knjižnice Velika Gorica

Natječaj je bio otvoren od 3. do 30. travnja, a raspisan je povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja, sa željom da podsjeti na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i s ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja.

Objava U subotu se dodjeljuju nagrade autorima najboljih pisama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.