Prijava

Vaša prijava

Predstavljene ideje za preuređenje predvorja Srednjoškolskog centra


Kako učenici Srednje strukovne škole, Ekonomske i Gimnazije zamišljaju uređenje predvorja Srednjoškolskog centra, prezentirali su studenti arhitekture i Društvo arhitekata Zagreb, predvođeni Reneom Lisac i Kristinom Carevom. Prije dva mjeseca, učenici su na radionici iznijeli svoje ideje, a sada su mogli vidjeti kako bi one doista izgledale nakon realizacije.

Prijedlog koji uključuje izradu metalnih kubusa s drvenim stranicama, s kotačićima i mogućnostima prilagodbe u prostoru te postavljanje biljaka i začina u bocama uz ograde stepeništa, naišao je na oduševljenje jer Srednja strukovna škola već ima za praksu izradu stolaca za učionice.

– Učenici će sami izrađivati te metalne konstrukcije koje će služiti za sjedenje i ostalo što će moći napravit će oni sami – rekla nam je Ana Peternac Bučan, voditeljica Volonterskog centra Velika Gorica

Jedna od ideja su i eko-zeleni otoci u predvorju, kao i uređenje prostora izvan škole. Dio okrenut prema vrtiću uredio bi se za odmor s panjevima i sjenicom, a terasa preko puta kantine bila bi sportski kutak sa stolovima za stolni tenis ili spravama za street work out. Sve ideje bit će predstavljene Vijećima učitelja sve tri škole, a Volonterski centar pomoći će u realizaciji odabrane s 3 200 kuna.

– Sve je krenulo od Srednje strukovne škole, a uključile su se onda i Gimnazija i Ekonomska škola. Divno je što imamo i potporu Društva arhitekata Zagreb – rekla nam je Peternac Bučan.

Objava Predstavljene ideje za preuređenje predvorja Srednjoškolskog centra pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.