Prijava

Vaša prijava

FOTO Prva Gastro-etno biciklijada Novo Čiče okupila preko 600 biciklista


Nakon što je prvog vikenda u svibnju kroz Etno naselje Novo Čiče prošlo 1 200 ljudi koji su došli na 2.Turopoljski Chill & Grill, i ovog je vikenda u naselju bilo vrlo živo. Zahvaljujući nekolicini entuzijasta, predvođeni predsjednikom KUD-a ”Čiče”, Stipom Duvnjakom, održana je prva Gastro-etno biciklijada Novo Čiče 2018. Organizatori su očekivali oko 300 sudionika, a na kraju je došlo preko 600 biciklista i još 200-njak posjetitelja. Dovoljan je to razlog da svi budu i više nego zadovoljni.

– Specifično je što smo nakon biciklijade svim gostima i onima koji su vozili ponudili šarana na rašljama, ponudili smo odojak. Vidite i sami da nam je dvorište puno. Mi smo presretni i prezadovoljni i sada vidimo da ovo etno naselje služi svrsi za koju smo ga i stvarali – rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a ”Čiče”. 

Sve je započelo spontanim okupljanjem nekoliko poznanika koji su došli na ideju organizirati ovakvu biciklijadu. – Mi smo se spontano skupili, nas 5-6, nismo se ni znali, ali išli smo za tim da napravimo nešto lijepo. Tu su Branko i Mario, jedna zdrava ekipa koja želi nešto lijepo napraviti za Turopolje i to nam nije problem. Radili smo 10-15 dana i kada vidimo ovako lijepi odaziv, stvarno nam nije žao – ispričao nam je Duvnjak.

Među ekipom koja je zaslužna za ovako uspješnu biciklijadu je i Branko Klobučar koji nam je rekao kojim je sve naseljima prošla rekreativna vožnja. – Start je bio u Novom Čiču,  Lazina Čička, pa smo skretali u Črnkovec, Lekneno, Strmec Bukevski, Obed, u Bukevju kod Vatrogasnog doma smo imali stanku koju je pripremila Općina Orle. Tamo smo se osvježili, vratili se kroz Čret Posavski, Ribnicu, Jagodno i u Novo Čiče opet u Etno naselje.

Da bi sve prošlo u najboljem redu, iskusniji biciklisti pazili su na sudionike biciklijade. – Mi smo se ovdje svi okupili da pomognemo frendovima koji su nas zamolili da u slučaju opasnosti na cestama pazimo na ostale sudionike u prometu koji se voze biciklima pošto smo mi malo iskusniji. Kontrolirali smo situaciju na cesti da ne bi došlo do neke nezgode – rekao je Mladen Košković.
Nakon uspješno odrađene rute duge 24 kilometra, u etno naselju birali su se najspretniji vozači bicikla među djecom i miss biciklijade, a dodijelile su se nagrade najmlađem i najstarijem bicilklistu.

 

Objava FOTO Prva Gastro-etno biciklijada Novo Čiče okupila preko 600 biciklista pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dan škole