Prijava

Vaša prijava

Održan humanitarni turnir za bivše ovisnike


U Velikoj Buni u subotu je održan humanitarni malonogometni turnir za korisnike Terapijske zajednice Udruge Pet plus iz mjesta Orle. Udruga brine o bivšim ovisnicima o alkoholu, drogi i kocki, a u organizaciji turnira sudjelovala je kao partner Udruzi mladih iz Velike Bune. Cilj je bio resocijalizirati bivše ovisnike i aktivnije ih uključiti u društvene aktivnosti zajednice.

– Benefiti su druženje, upoznavanje sa zajednicom, resocijalizacija, samopoštovanje i u konačnici uključivanje u zajednicu – rekla je Adrijana Pelikon iz Udruge Pet plus.

Na turniru je sudjelovalo šest ekipa podijeljenih u dvije skupine. Ekipe su bile iz Strezojeva, Šiljakovine, dvije iz Velike Bune, jedna iz Pokupskog i ekipa Udruge Pet Plus.

– Trenutno se igra finale, sve je super odigrano, turnir je humanitarnog karaktera, nema kotizacija, prodaje pića, sve je bez ikakvih financija, ne plaća se ništa. Zabavljaju se svi i sve je prema planu. Ekipa Udruge Pet Plus izgubila je od nas mladih iz Bune na penale i oni su četvrti, a mi smo treći – rekao je Marko Đurašin, predsjednik Udruge mladih Velika Buna.

Sljedeće godine planiraju uvesti i prijelazni pehar kako bi ekipe bile više motivirane za pobjedu. Turnir je održan u sklopu projekta REPRO PP kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga Udruga Pet plus.

Objava Održan humanitarni turnir za bivše ovisnike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.