Prijava

Vaša prijava

Privremena dozvola: Gorica igra doma već od prvoga kola!


Prvi plan bio je završiti sve potrebno za igranje Prve HNL na goričkom stadionu što ranije, pokušati sve finiširati do početka prvenstva sljedećeg vikenda, no ubrzo je postalo jasno da je to nemoguće. Drugi plan bio je zamijeniti domaćinstvo u trećem kolu, odigrati pet gostujućih i jednu domaću utakmicu na Maksimiru u prvih šest kola, pa prvi put na svom stadionu zaigrati u sedmom kolu protiv Dinama. Na kraju će na snagu ipak stupiti treći plan, za HNK Goricu i najbolji – odmah će igrati doma, u svom gradu, a povijesna prva domaća utakmica bit će 4. kolovoza protiv Slaven Belupa, u drugom kolu prvenstva.

– Izvršni odbor HNS-a na sjednici u utorak 17. srpnja donio je odluku da se privremeno, do 20. rujna 2018. godine, odobrava igranje HT Prve lige na stadionu u Velikoj Gorici u dnevnom terminu. Odnosno, do završetka radova na postavljanju rasvjete iako navedeni stadion još uvijek nema licencu za prvi rang natjecanja – potvrdio je povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Postoji i jako dobar razlog zbog kojeg je HNS izašao u susret Gorici. Naime, u suradnji sa Savezom klubovi su ovog ljeta mijenjali travnjake, a taj proces nije završen na vrijeme u Koprivnici, Zaprešiću i Kranjčevićevoj. Kako je zbog toga došlo u pitanje redovno odigravanje početnih kola, Gorici je stigla dozvola unatoč tome što reflektori još nisu do kraja postavljeni. Uostalom, ogled sa Slaven Belupom igrat će se u Velikoj Gorici nakon što su Koprivničani zatražili zamjenu domaćinstva.

Prvu utakmicu u Prvoj HNL naša momčad igra na riječkoj Rujevici u subotu, 28. srpnja, s početkom u 21 sat. Nakon toga slijedi taj Belupo doma, nakon toga i Inter doma, a potom se ide u goste kod Hajduka.

Gorica, inače, i dalje gradi momčad, posljednje pojačanje Farouk Miya zabio je prvi gol u prijateljskoj utakmici, a nova pojačanja se očekuju. Prijelazni rok traje sve do 31. kolovoza, najsnažnija aktivnost goričke uprave očekuje se u njegovoj završnici…

Objava Privremena dozvola: Gorica igra doma već od prvoga kola! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.