Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija daje 12 milijuna kuna za besplatne udžbenike


Besplatni osnovni komplet udžbenika za sve učenike osnovnih škola, odlazak trosmjenske nastave u povijest otvorenjem 30 milijuna kuna vrijedne dograđene OŠ Bistra i otvorenje energetski obnovljene 130 godina stare Područne škole Desinec obilježit će početak nove školske godine u Zagrebačkoj županiji, priopćili su iz Županije.

U ovoj školskoj godini osnovnu školu na području Zagrebačke županije će pohađati 25.523 učenika od čega 3123 prvašića. “Ove godine u odnosu na prošlu upisano je 65 učenika manje. Ako pogledamo trendove u posljednje 4 godine broj učenika je u blagom padu, ali stabilan. Provodimo čitav niz mjera kako bi mladim obiteljima osigurali kvalitetne uvjete za život u županiji, a jedna od posljednjih je i 12 milijuna koja koje smo osigurali za besplatne udžbenike” – rekao je župan Stjepan Kožić.

Zagrebačka županija je osigurala osnovni paket udžbenika, a mnogi gradovi i općine uključili su se s vlastitim sredstvima tako da će većini djece biti osigurana i dopunska nastavna sredstva poput radnih bilježnica, atlasa, likovne mape. Udžbenici su u nekim školama već podijeljeni, a u ostalim će ih djeca dobiti prvog dana škole.

Objava Zagrebačka županija daje 12 milijuna kuna za besplatne udžbenike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.